Vragen - Schuldeisers

Hoe kunnen wij wanbetalers aanmelden?
U kunt online wanbetalers aanmelden. Het moet daarbij gaan om bedrijven die zijn ingeschreven in het handelsregister. Incassoregister.nl doet geen particulieren.
Wat gebeurt er met aangemelde wanbetalers?
Deze krijgen een Kennisgeving Incassoregister waarin staat dat zij zijn aangemeld voor de zwarte lijst bedrijven. Men wordt verzocht binnen 5 dagen te reageren. Deze reactie gaat direct naar u als schuldeiser. Bedrijven die niet reageren of onvoldoende reageren worden op de zwarte lijst bedrijven geplaatst.
Wat is het doel van de zwarte lijst bedrijven?
Incassoregister.nl wil met de zwarte lijst voorkomen dat zij bedrijven zaken gaan doen met wanbetalers. Van elke nieuwe relatie kan worden gecheckt of het bedrijf staat geregistreerd als wanbetaler, en als een bestaande relatie op de zwarte lijst wordt opgenomen onvangt het bedrijf hiervan direct bericht.
Wat is het effect van de zwarte lijst bedrijven?
Bedrijven kunnen ervoor kiezen geen zaken te doen met geregistreerde wanbetalers. En 70% van de aangemelde bedrijven betaalt na ontvangst van de kennisgeving dat zij opgenomen gaan worden snel de openstaande factuur om te voorkomen dat men op de zwarte lijst bedrijven komt.
Ik heb een fout gemaakt bij het aanmelden. Wat nu?
U meldt de foute post af en meldt dezelfde post opnieuw aan. Uw debiteur krijgt dan eerst een afmelding van de foute post en vervolgens een nieuwe Kennisgeving Incassoregister.